De Dodge Caliber is voor het nieuwe modeljaar flink herzien. Het grootste nieuws is een nieuwe dieselmotor.

Dodge presenteert in Frankfurt de Dodge Caliber voor het modeljaar 2010. het belangrijkste nieuws daarbij is dat die is voorzien van een nieuwe dieselmotor die de 140 pk sterke CRD vervangt die van Volkswagen afkomstig is. De nieuwe is afkomstig bij Mercedes-Benz, levert 163 pk en heeft een inhoud van 2,2-liter. De maximale trekkracht is 320 Nm. De maximale trekkracht van de Caliber met de nieuwe diesel neemt toe tot 1.500 kilo en dat is 25 procent meer dan voorheen. De CO2-uitstoot daalt van 168 gram per kilometer voor de VW-diesel tot 154 gram voor de nieuwe krachtbron.

De 1,8-liter benzinemotor wordt geschrapt en dat betekent dat alleen de 156 pk sterke 2,0-liter en de 2,4-liter met 170 pk overblijven. Beide stammen ze uit de World Engine-serie. De motorenwijzigingen worden ook doorgevoerd bij de Jeeps Compass en Patriot, zustermodellen zijn van de Caliber.

Het interieur van de Caliber heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. Het vaak bekritiseerde binnenste heeft voor het nieuwe modeljaar een opnieuw ontworpen instrumentenpaneel gekregen, meer bergruimte en een verbeterde climate control. Verder zijn er verschillende verchroomde accenten, nieuwe deurpanelen en zachter aanvoelende materialen.