AMSTERDAM - Slecht nieuws voor de mensen die MG een warm hart toedragen. Het Chinees-Britse merk is weer in de problemen gekomen, waardoor er in ieder geval tot 2010 geen nieuwe auto in productie gaat.

Dat meldt de BBC. De productie van de TF is namelijk ten einde en er is op korte termijn geen zicht op vervanging. Een woordvoerder van MG bevestigt dit, maar meldt desgevraagd dat de R&D-afdeling wel werkt aan nieuwe modellen.

Sjanghai Automotive blies in 2007 de MG-productiefaciliteit in Longbridge nieuw leven in om een eigen, moderne versie van de MG TF te maken.

Het ging om de TF 135 en een speciale  ‘Limited Edition’ van 500 exemplaren, de LE500.

Ambitieus

Sjanghai Automotive is behoorlijk ambitieus: vanaf 2011 wil het bedrijf jaarlijks 25.000 MG TF’s en 85.000 MG ZT’s per jaar bouwen. In de toekomst moet er in China ook een fabriek z’n poorten openen waar jaarlijks 200.000 MG’s van de band rollen.

In 2005 ging MG Rover failliet. Hierdoor raakten 6.500 mensen hun baan kwijt. Het faillissement blijft de gemoederen in Engeland bezighouden.

De Phoenix Four, onder wie MG Rover failliet ging, werden onlangs voor het gerecht gesleept. Ze worden uiteindelijk niet strafrechtelijk vervolgd, maar wel wordt er nog een civiele procedure tegen ze gestart.