AMSTERDAM - Hoe de nieuwe Ford Focus er exact kom uit te zien, is nog steeds niet bekend, maar eind deze week weten we dat wel over de nieuwe Ford C-Max.

De MPV-versie op basis van de nieuwe Focus staat al op de IAA, en de eerste beelden krijgen we eind deze week. En de Focus? Die komt pas volgend jaar, dit zijn nieuwe beelden van een mule.

Afgelopen winter stuurden ze bij Ford de nieuwe Focus nog op pad gehuld onder een mule van de huidige Focus sedan.

Nu rijden de testrijders rond met een nieuwe mule, waarbij de koets van de huidige hatchback over de techniek van de nieuwe Focus is geplaatst. Let wel op de neus, die lijkt iets langer. Het front is dan ook het enige waaraan je ziet dat er iets bijzonders aan de hand is met deze Ford Focus. 

EcoBoost

Ford gaat met de Focus die in 2010 komt eindelijk inzetten op compacte benzinemotoren met turbo. De 1.6 EcoBoost gaat een belangrijke rol spelen bij het nieuwe model. In de strijd tegen de CO2-uitstoot krijgt deze 1.6 turbo gezelschap van de Powershift-transmissie van Ford, de versnellingsbak met dubbele koppeling die het verbruik verder moet drukken.

De 1.6 EcoBoost komt in drie smaken. En in 2011 start Ford met de productie van de geheel elektrisch aangedreven Focus. De diesels die het merk nog altijd samen met PSA ontwikkelt kunnen nog wel even mee.

Waarschijnlijk komen we bij de eerste informatie over de nieuwe C-Max, die eind deze week wordt vrijgegeven, al meer te weten over de techniek van het nieuwe Focus-platform. Overigens scheidt Ford de productie van de C-Max II en de Focus III. De MPV loopt in het Spaanse Valencia van de band, de Focus komt nog altijd uit het Duitse Saarlouis.