De Nederlandse Fiat-importeur heeft de prijslabels aan de vernieuwde Sedici gehangen.

De nieuwe neus van de Fiat Sedici is in lijn met de rest van de Fiat-familie. Tevens zorgen nieuwe velgen, lakkleuren en interieurstoffen ervoor dat de compacte SUV een moderne uitstraling heeft.

De Fiat Sedici is verkrijgbaar als 4x2 en als 4x4 en met een 120 pk sterke 1.6 zestienkleps-benzinemotor.

De handgeschakelde Fiat Sedici 1.6 met voorwielaandrijving heeft door aanpassing van het motormanagement 13 pk meer gekregen. Ook het koppel van de Euro5 benzinemotor is gestegen van 145 naar 156 Nm. Toch is de CO2-uitstoot met 14 gram per kilometer afgenomen naar 143 g/km. Hierdoor heeft de auto nu een B-label, dit was een C-label.

Young

De nieuwe Sedici is verkrijgbaar vanaf 17.995 euro. Of er voor voor- of vierwielaandrijving wordt gekozen, de Sedici is altijd voorzien van de 4x4 bodykit. De Fiat is er per direct ook in een complete lanceringsuitvoering: de ‘Young’. Voor 500 euro is de auto dan voorzien van donker getint glas, 16-inch lichtmetaal en een radio/CD/MP3-speler met een center speaker op het dashboard.

Op de Young- en Emotion-versies is ook een automatische transmissie leverbaar. De meerprijs is 2.000 euro. Dit komt mede door het milieulabel. De Sedici met automaat heeft namelijk een C- in plaats van een B-label.