De nieuwe Audi A8 is bijna klaar, maar veel gespot is de nieuwe limo nog niet. Berry Stapper kwam de A8 echter in ´BMW-camouflage´ tegen nabij Ingolstadt.

Aan het eind van dit jaar weten we hoe de nieuwe Audi A8 er uit ziet. Ze hebben het bij het Duitse merk razend druk met al die introducties van nieuwe modelvarianten, zoals de A5 Sportback, de A1 en de A7, tussendoor moet ook nog even de A8 vervangen worden. Die loopt eind dit jaar al weer 7 jaar mee.

Audi heeft bij het 100-jarig jubileum al wat teaserbeeld vrijgegeven van de nieuwe A8, maar behalve een schets van de hoek linksvoor en een auto met brandende led-verlichting onder een doek is daarop weinig te zien.

Audi streeft ernaar het gewicht zo laag mogelijk te houden. Met materialen als aluminium en magnesium moet de A8 zo´n 1.700 kilo wegen. Begin 2010 wordt de auto onthuld en motoren die een belangrijke rol gaan spelen voor de grote Audi zijn de 3.0 V6 TFSI en de 3.0 Clean TDI.

Maar voor markten als China blijft de W12 leverbaar. En dan is er natuurlijk nog de reeks achtpitters, de 4.2 TDI en de 4.2 FSI. Of de V12 TDI ook in de A8 leverbaar wordt is niet bekend.

Deze foto´s zijn genomen door Berry Stapper vanuit een Citroën C1.