We konden d’r op wachten: opgevoerde Porsche Panamera’s. Het Duitse 9ff is een van de eersten die met een nog snellere Panamera op de proppen komt. We hebben hier de eerste –een beetje onhandig gephotoshopte- afbeeldingen.

9ff staat bekend om de extreem sterke 911-creaties, dus het wekt geen verbazing dat ook de Panamera van deze pk-fetisjisten flink wat spierballen heeft. De eenvoudigste versie is de 9ff-PT55, die goed is voor 550 pk en 760 Nm.

Een stapje hoger vinden we de 9ff-PT60, die 600 pk en 800 Nm mobiliseert. De ongekroonde koning is de 9ff-PT65, met een vermogen van 650 pk die een maximumkoppel van 850 Nm paraat heeft. Het extra vermogen is het resultaat van de montage van een nieuw motormanagement, een verbeterd uitlaatsysteem, een ander luchtfilter en grotere turbo’s.

De tuner monteert een nieuwe voorbumper met spoilerlip, die zorgt voor een betere begeleiding van de luchtstromen. 9ff geeft de Panamera dikkere sideskirts en ook de achterbumper wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Bovendien is er een diffusor, geflankeerd door twee uitlaatpijpen aan beide kanten. De typerende 9ff-wielen hebben op de Panamera een diameter van maar liefst 22 inch.