AMSTERDAM - BMW toont op de IAA een voor de Nederlandse markt heel interessante toevoeging aan het 3-serie-gamma: de 320d Efficient Dynamics Edition. Deze auto zou bij ons in aanmerking komen voor het tarief van twintig procent bijtelling.

De 320d Efficient Dynamics Edition heeft een viercilinder turbodiesel onder de kap met een vermogen van 163 pk. Normaal levert de 320d 177 pk. 

BMW heeft flink geschaafd aan de 320d om het verbruik te drukken. We noteren een verder aangepast motormanagement, extra aerodynamische aanpassingen, een extra lange zesde versnelling en een aangepast vliegwiel.

Door de extra aanpassingen bedraagt het gemiddeld verbruik slechts 4,1 liter per 100 kilometer. Hieraan koppelt de BMW een CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer.

Omdat deze waarde onder 116 gram ligt, komt de 320d Efficient Dynamics Edition in aanmerking voor het bijtellingstarief van 20 procent.

Zuinigste auto

De nieuwe versie van de 3-serie wordt de zuinigste auto in het BMW-gamma. In een persbericht meldt het merk dat de auto vooral gericht is op de Duitse, Italiaanse, Spaanse en Franse markt.

De Nederlandse importeur meldt op dit moment te kijken of het interessant is om deze 320d Efficient Dynamics Edition ook naar Nederland te halen.