Nu de productie van de Veyron bijna ten einde is, is het tijd voor Bugatti om naar de toekomst te kijken. Met drie concept-cars wil de supercarfabrikant peilen hoe het nieuwe model eruit komt te zien.

Dat meldt Autocar. De eerste van het trio staat op de IAA in Frankfurt. Volgens de geruchtenmachine gaat dit om een vierzitscoupé met de naam Bordeaux. Dat ontkende Bugatti-directeur Franz-Josef Paefgen niet, maar wel wilde hij kwijt dat er geen verwantschap is met de vorige week onthulde Bentley Mulsanne: “Een Bugatti sedan zou volledig andere buitenmaten en een compleet ander concept hebben. Het is zelfs moeilijk om überhaupt overeenkomsten te ontdekken.”

Wat de overige twee concept-cars zijn, wilde Paefgen nog niet zeggen. Wel bevestigde hij dat Bugatti aan de absolute top blijft opereren: “Het stomste wat we zouden kunnen doen is met goedkopere auto’s komen. Wij bouwen auto’s met een oplage van hooguit een paar honderd exemplaren. Bugatti’s moeten voorzien zijn van de allerbeste technologie en materialen.”