Het lijkt wel supercardag vandaag op autoweek.nl! Nu is het McLaren dat z’n P11-testauto de Nordschleife op jaagt.

De Mercedes SLR McLaren gaat uit productie en krijgt eigenlijk twee opvolgers. De bloedband tussen Mercedes-Benz en McLaren wordt namelijk doorgesneden. Het merk uit Duitsland komt met een SLS AMG, maar ook McLaren komt met een eigen supersportwagen.

Opvallend genoeg gaat de P11 in de zelfde vijver vissen als de SLS AMG. De McLaren krijgt namelijk ook een V8 met meer dan 550 pk onder de kap. De aandrijving geschiedt net als bij de vleugel-Benz op de achterwielen, maar de Engelsen kiezen voor een middenmotor in plaats van de motor voorin.

De McLaren-ingenieurs doen er alles aan doen om hun ervaring met lichtgewicht materialen te gelde te maken. Dat betekent dat de P11 naar verwachting lichter is dan de SLS AMG, die iets meer als GT door het leven gaat maar die ook een aluminium koets krijgt.

De McLaren P11 wordt naar verwachting eind volgend jaar onthuld. De prijzen komen boven die van de SLS AMG te liggen, eerder op het niveau van de Lamborghini Gallardo LP560-4 en de Ferrari 458 Italia, want dat zijn de twee belangrijkste concurrenten voor de P11.