Mercedes maakt geen half werk van de SLS, de nieuwe supersportwagen van het merk. Volgend jaar komt de dichte versie met vleugeldeuren, er verschijnt een geheel elektrisch aangedreven versie en nu hebben onze spionagefotografen ook nog een open variant betrapt: de SLS Roadster.

De SLS, een product van Mercedes AMG, moet een eerbetoon worden aan de Gullwing uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het wordt een hightech product met een aluminium koets, een versnellingsbak met dubbele koppeling en de 6.2 V8 van AMG levert in de SLS maar liefst 571 pk.

In het voorjaar kon AutoWeek een afgeplakt exemplaar van binnen bewonderen, eerder deze zomer kwam het bericht dat Mercedes ook met een geheel elektrisch aangedreven SLS komt met vier bij de wielen geplaatste elektromotoren en nu dit weer. De SLS Roadster maakt waarschijnlijk niet voor 2011 zijn debuut.

Op de foto´s is goed te zien dat de SLS Roadster een stoffen kap krijgt en conventionele deuren. Logisch, want naar boven toe openende portieren zijn een beetje lastig bij een cabriodak.