Hyundai zet het teaseroffensief voor de iX35 in de hoogste versnelling. Vandaag staan twee schetsen van de Tucson-opvolger op het menu.

Gisteren kregen we nog de dimensies van de iX35 en een detailfoto voor onze kiezen.  De iX35 is een volle 85 millimeter langer dan z’n voorganger, de Tucson. De iX35 is ook 20 millimeter breder dan de auto die hij moet doen vergeten. De nieuweling is juist 30 millimeter lager, waardoor Hyundai hoopt dat de SUV een sportiever aanzien krijgt.

Wie kijkt naar de specificaties van de i-Xonic Concept, krijgt al een idee van wat we onder de kap kunnen verwachten. Er komt een 1,6-liter turbomotor met 175 pk, die de plek inneemt van de 2,0-liter viercilinder benzinemotor. De 2,7-liter V6 wordt tegelijkertijd ook overbodig. Ook komt de 2,0-liter turbodiesel beschikbaar.

Het ontwerp is afkomstig uit de Europese designstudio van Hyundai. Het model neemt veel elementen over van de i-Xonic Concept, waaronder de ‘Fluidic Sculpture’ designtaal. In de aanloop naar de IAA in Frankfurt volgt meer informatie over de iX35. Morgen wellicht al?