Dat de Gumpert Apollo een kanon van een sportwagen is, was wel duidelijk. Maar z'n potentieel op de Nordschleife was vooralsnog onbekend. Het Duitse magazine Sport Auto stuurde een Gumpert Apollo op pad, die meteen een allesverpletterende tijd neerzette.

De Gumpert Apollo zette een tijd neer van 7:11.57, meer dan drie seconden sneller dan het oude record. De record-Gumpert heeft een leeggewicht van 1.200 kilogram. De 4,2-liter V8 turbomotor stelt de Apollo in staat tot een sprint naar 200 kilometer per uur in 8,9 seconden. De topsnelheid is 360 kilometer per uur.

Florian Gruber zat achter het stuur van de Gumpert. Deze coureur heeft z’n sporen verdiend in diverse takken van de racerij, onder meer het GT3-kampioenschap en de Porsche Cup. Gruber gaf aan dat het met de Gumpert in ideale omstandigheden zelfs mogelijk zou moeten zijn om onder de zeven minuten te duiken.

Wij als Nederlanders mogen best een beetje trots zijn, want het vorige record staat op naam van de Donkervoort D8 270 RS. Die rondde al in 2005 een rondje ‘Groene Hel’ met een tijd van 7:14.89.