Bij de nieuwsstroom die ons vanuit Audi te wachten staat, zit ook een uiterst krachtige RS5. Die moet met 450 pk de BMW M3 Coupé aftroeven qua vermogen. Op dit moment test Audi met twee matzwarte exemplaren op de Nürburgring.

De Audi RS5 wordt steeds vaker in camouflagekledij gesignaleerd. Gisteren kwamen onze spionagefotografen twee exemplaren tegen. Beide gehuld in matzwart materiaal, een van de twee brute coupes rijdt ook nog rond op zwarte wielen. Je kunt het nauwelijks nog camouflage noemen, want de vormen van de voorbumper zijn uitstekend zichtbaar. De RS5 krijgt een front in de stijl van de TT RS, het jongste product van de mannen van Quattro GmbH. Ook is duidelijk zichtbaar dat de snelste A5 geheel in stijl van de RS-modellen twee hele dikke, ovale uitlaateindstukken krijgt.

450 pk

Het vermogen van de RS5 staat al vast. Dat moet 450 pk worden. Daarmee troeft de Audi in elk geval de BMW M3 Coupé af, die tot 420 pk komt. Komt het op vermogen aan dan moet de RS5 echter de Mercedes E 63 Coupé, die nog niet onthuld is, voor zich dulden. Volgens het geruchtencircuit krijgt de RS5 een atmosferische V8 met 450 pk. Uit de motor voor de laatste RS4 haalde Quattro GmbH al 420 pk, dus het moet haalbaar zijn. Naar verwachting hebben de snelle jongens van Audi de RS5 eind dit jaar klaar.