Op internet wordt al een tijdje druk gespeculeerd over de onthulling van een geheel nieuw model, maar Bugatti doet het rustig aan. Op het Concours d'Elegance op Pebble Beach onthult het Franse merk maar weer eens een speciale versie van de Veyron Grand Sport. Ditmaal gaat het om de Sang Blue.

Het bijzondere is deze keer dat het contrast op de carrosserie niet puur door lakkleuren wordt veroorzaakt. Bugatti gebruikt verschillende materialen voor de two-tone kleurstelling. De Veyron Grand Sport Sang Blue krijgt koolstofvezel carrosseriedelen met de kleur blauw (vandaar de naam), die contrasteren met delen van gepolijst aluminium.

Ook de wielen hebben een two-tone afwerking. Daar zorgen de kleuren Midnight Blue en Diamond Cut voor het contrast. In het interieur zien we exclusief 'Gaucho' leder.

De motor van de Veyron Grand Sport Sang Blue is onaangepast, dus een 8,0-liter zestiencilinder met vier turbo's, goed voor 1001 pk. Bugatti maakt maar één exemplaar van de Sang Blue, speciaal voor het Amerikaanse Pebble Beach Concours d'Elegance.

De Sang Blue is een van de speciale Veyrons die Bugatti zichzelf cadeau doet vanwege het honderdjarig bestaan. Eerder dit jaar verblijdde het merk ons al met de Veyron Blue Centennaire.

Tot nu toe heeft Bugatti 250 Veyrons gebouwd. Twintig exemplaren daarvan zijn Grand Sports. Na 300 exemplaren valt het doek definitief voor de Veyron.