Lichte paniek in Amerika toen het gerucht ging dat de nieuwe Corvette niet voor 2014 op de markt zou komen. GM heeft inmiddels de gemoederen bedaard door de melden dat de nationale sportauto eerder wordt vernieuwd.

Uit de productplanning die General Motors heeft vrijgegeven blijkt dat de Corvette C7 in april 2012 op de markt wordt gebracht. Dat betekent dus het einde van de huidige C6. Eerder gingen geruchten dat de Corvette pas in 2014 op de nominatie stond om te worden vervangen. Ook het gerucht dat het nieuwe model zou zijn voorzien van een middenmotor, wordt door GM ontkracht. Het oude concept, waarbij de motor voorin zit en de aandrijving achteraan geschiedt, blijft behouden.

De nieuwe Corvette doet mee aan de heersende trends: hij wordt een stuk lichter en compacter en de motor wordt kleiner. Om de gewichtsbesparing te bereiken wordt gewerkt met koolstofvezel, magnesium en aluminium. Een kleinere motor betekent overigens niet dat er moet worden ingeleverd op vermogen; er wordt zelfs gesproken over compressorkracht.

Over de vormgeving van de Corvette C7 wordt gezegd dat die wordt gebaseerd op de Stingray Concept die is gebouwd voor een rol in een Transformers-film. Dat wordt echter niet door GM bevestigd.