AMSTERDAM - Na een model met V8, een versie met V10 en binnenkort een Spyder zou je toch verwachten dat Audi ongeveer klaar is met de R8. Maar niet is minder waar, want het merk is alweer aan het testen met een volgend derivaat.

Volgens onze spionagefotograaf was het overduidelijk dat deze testauto de V10 aan boord had. De spoiler achterop doet sterk denken aan die op de TT RS. Bovendien heeft de auto meer luchtinlaten en kleine spoilers aan de zijkant zorgen voor verbeterde aerodynamica.

Mogelijk werkt Audi aan een Clubsport versie, en dan ligt het voor de hand dat de R8 V10 ook het nodige gewicht verliest.

Wat betreft de prestaties is het even gissen wat de jongens van Quattro GmbH van plan zijn. Waarschijnlijk blijven ze aan handen en voeten gebonden, want de Lamborghini Gallardo LP560-4 moet er niet een concurrent uit eigen huis bij krijgen.

Dat betekent dat deze R8 een vermogen van 525 pk heeft, of er hooguit enkele paarden bij krijgt. Over een eventuele introductiedatum is nu nog niets bekend.