Volkswagen is hard bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Touareg. Nieuwe spyshots onthullen dat ook een hybride versie in de pijplijn zit.

De sticker op de deur van de bestuurder toont namelijk een waarschuwing dat de auto moet worden uitgeschakeld in het geval van een crash. Dat duidt op de aanwezigheid van accu’s, die de nietsvermoedende hulpverleners in het geval van een draaiende motor een elektrische schok kunnen geven.

Volgens de Duitse media combineert de Touareg Hybride de 3,0-liter compressormotor uit de Audi A6 met een elektromotor. Een achttrapsautomaat maakt de aandrijflijn compleet. Het gecombineerde vermogen komt uit op 372 pk en het maximumkoppel op 550 Nm. De gecombineerde CO2-uitstoot komt Volkswagen ‘onder de 210 gram per kilometer’ terecht. Reken op een gemiddeld verbruik van 7,6 liter per 100 kilometer.

Audi gaat deze aandrijflijn ook in de nieuwe Q7 gebruiken. Ook de Porsche-ingenieurs zijn driftig aan het testen, maar zij gebruiken waarschijnlijk een andere benzinemotor.

We verwachten de nieuwe Touareg eind 2010/begin 2011 in de showrooms. De overige versies van de SUV hebben TDI’s en TSI-motoren onder de kap.