BMW heeft de doek van de Active Hybrid 7 en de Active Hybrid X6 getrokken. Voor minder dan acht cilinders doet BMW het niet.

Pk-fans hoeven niet bang te zijn dat BMW nu definitief z’n wilde haren verloren heeft, want aan kracht is geen gebrek. De Active Hybrid X6 heeft twee elektromotoren aan boord. Gecombineerd met de V8 bedraagt het totale vermogen 483 pk. Het maximumkoppel ligt op 780 Nm. Dat maakt de Active Hybrid X6 tot de krachtigste hybride ter wereld, claimt BMW trots. Een ‘powerdome’ op de motorkap en een speciale kleur blauw onderscheiden de Active Hybrid X6 van de mindere goden in het gamma.

Een nadeel van de nieuwe aandrijflijn is het gewicht: de Active Hybrid is 185 kilogram zwaarder dan een conventionele X6. Het verbruik ligt op 8,3 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 231 gram per kilometer. De hybride X6 kan ook gedurende 2,5 kilometer puur elektrisch rijden met een maximumsnelheid van 55 kilometer per uur.

De 7-serie doet het iets rustiger aan met een vermogen van 463 pk en een koppel van 760 Nm. De Active Hybrid 7 sprint in 4,9 seconden naar 100 kilometer per uur. Het gemiddeld verbruik bedraagt 8,1 liter per 100 kilometer en deze Zeven braakt elke kilometer 219 gram CO2 uit. De Active Hybrid 7 is geen full hybrid en kan dus niet puur op de elektromotor rijden. De lithium-ion accu’s zijn in samenwerking met Mercedes-Benz ontwikkeld.

Klik voor de fotoshow van de BMW Active Hybrid 7

Klik voor de fotoshow van de BMW Active Hybrid X6