De ‘Phoenix Four’ onder wiens bewind MG Rover in 2005 failliet ging, worden niet strafrechtelijk vervolgd voor het verduisteren van geld uit het bedrijf. Wel wordt een civiele procedure tegen ze gestart.

De Britse regering bereidt een civiele procedure voor tegen de ‘Phoenix Four’. Daarmee moet het de vier zakenmannen twee tot vijftien jaar onmogelijk worden gemaakt een bedrijf te leiden. Dat meldt de Financial Times.

John Towers, Nick Stephenson, John Edwards en Peter Beale worden in een onafhankelijk rapport over het faillissement van MG Rover beschuldigd van het pakken van veertig miljoen pond uit MG Rover. Dat gebeurde op een legale manier, zodat de Serious Fraud Office de mannen niet strafrechtelijk kan vervolgen. De mannen betaalden zich de miljoenen uit in pensioenen, salarissen, dividenden en obligaties.

De vier namen het bedrijf in 2000 voor tien pond over van BMW. Vijf jaar later ging het merk failliet en stonden 6.000 mensen op de keien. Op 11 september wordt het rapport openbaar gemaakt en dan wordt duidelijk op welke basis de ‘Phoenix Four’ worden beschuldigd. Overigens ligt ook het rapport onder vuur: het heeft vier jaar en zestien miljoen pond gekost om het te produceren.