De IAA in Frankfurt komt steeds dichterbij. Dat betekent traditioneel dat we van steeds meer primeurs weten hoe ze eruit komen te zien. De nieuwste in het rijtje is de Hyundai iX35.

De Hyundai iX35 geldt als opvolger van de Tucson. Het lijkt er op dat een medewerker foto’s in de fabriekshal heeft gemaakt en vervolgens de schaar ter hand heeft genomen om zo weinig mogelijk informatie over z’n eigen identiteit prijs te geven. We kunnen duidelijk zien dat de productieauto flink wat verwantschap vertoont met de ix-onic Concept, die we al in Genève zagen.

Deze ix-onic heeft een lengte van 4,40 meter, is 1,86 meter breed en de hoogte bedraagt 1,65 meter. Daarmee groeit hij ten opzichte van de Tucson in de lengte en de breedte, de hoogte neemt echter af, want de huidige compacte SUV is 1,73 meter hoog. Het wordt meer een crossover, geheel volgens de laatste trend.

Motoren

Hyundai doet vrolijk mee met het downsizen van motoren. Er komt een 1.6 turbo met 175 pk die de 2,0-liter benzine vervangt, maar ook de 2.7 V6 kan hierdoor eveneens het veld ruimen. Ook komt er waarschijnlijk een nieuwe diesel.

Overigens duurt het nog een jaar eer de productieversie van de band loopt. Hyundai start de fabricage van de iX35 in februari 2010, in Zilina, Slowakije. In september kunnen we op de IAA dus al de productieversie bewonderen.