De investeerder Mark Bishop heeft zijn aandeel van 22 procent in Koenigsegg verkocht. Dat levert volgens de Zweden geen gevaar op voor de aankoop van Saab.

In de Zweedse krant Goteborgs Posten was het vorige week nieuws dat de overname van Saab door Koenigsegg in gevaar was doordat een investeerder zich had terug getrokken. De Zweedse regering, die een staatslening gaat uitdelen aan het nieuwe Saab, zou de zaak onderzoeken.

Inmiddels is via het Zweedse Dagens Industri bekend geworden dat de Amerikaanse investeerder Mark Bishop zijn aandeel van 22 procent in Koenigsegg heeft verkocht. “Een nieuwe eigenaar heeft het aandeel overgenomen en de onderhandelingen tussen Koenigsegg en General Motors gaan gewoon verder”, aldus een bron rond de onderhandelingen.

Saab en GM onderhandelen later deze week met een afvaardiging van de Zweedse regering om een lening van 382 miljoen euro via de Europese Investerings Bank. Daarmee moet de overname door Koenigsegg worden gefinancierd. Op het moment is Saab nog steeds in surséance van betaling.