AMSTERDAM - Kia neemt de gefacelifte Cee’d mee naar de IAA in Frankfurt. Dit is ‘m in vol ornaat.

Kia liet al eerder een plagerig plaatje zien van de Cee’d met zijn nieuwe neus. Maar nu hebben we ‘m in vol ornaat.

Door de facelift is het aangezicht van Kia’s C-segmenter radicaal veranderd. Hij ziet er een stuk stoerder uit dan voorheen.

Een dergelijke grille hebben we al gezien op verschillende concept cars en de nieuwe Sorento is getooid met een soortgelijke voorzijde. In de toekomst gaan we het op veel verschillende Kia-modellen terugzien.

Hoger plan

Naast de nieuwe voorzijde zijn er nog veel meer wijzigingen aan de Cee’d aangebracht. Zo is het interieur flink aangepakt en is de standaarduitrusting naar een hoger plan getild.

De Koreaan heeft een ander stuurwiel en versnellingspook. De dashboardverlichting is voortaan rood en de middenconsole is eveneens opnieuw ontworpen.

Ook technisch is er het één en ander veranderd. Zo is de afstelling van de wielophanging gewijzigd. Door de wijzigingen is de Cee’d 2,5 centimeter gegroeid.

Frankfurt

Verder zal de nieuwe Cee’d doorborduren op de ISG-technologie die Kia onlangs heeft gepresenteerd en voorts weten we al dat de 1,6-liter diesel voortaan is gekoppeld aan een nieuwe ontwikkelde zesversnellingsbak.

Op de IAA in Frankfurt kunnen we de gewijzigde Cee’d voor het eerst in het echt aanschouwen. Dan komen alle details over deze auto naar boven.