AMSTERDAM - Tesla heeft in de maand juli voor het eerst winst geschreven. Dat is mogelijk ondanks dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een nieuw model en het aan de lopende band nieuwe dealerschappen opent.

Van de inkomsten van 20 miljoen dollar bij Tesla, is een miljoen overgebleven als winst.

Dat kan ondanks dat de maker van de elektrisch aangedreven Roadster investeert in de ontwikkeling van de Model S en het aantal dealers vlug wordt uitgebreid.

In juli is er een recordaantal van 109 auto’s gebouwd in de fabriek in San Carlos in Californië. Inmiddels wordt daar de Roadster 2 geproduceerd.

Ten opzichte van het oorspronkelijke model heeft die een verbeterde verwarming, ventilatie en airco, comfortabelere stoelen en een luxueuzer dashboard en interieur.

Gesmede wielen

Vorige maand is eveneens de productie van de Roadster Sport van start gegaan. Dat is een iets snellere versie dan het standaard model.

Met een sprinttijd van 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u is hij 0,2 seconden sneller dan de normale Roadster. Naast de elektromotor is ook de vering aangepast. De Sport is herkenbaar aan zijn gesmede wielen.

Tesla Stores

In het derde kwartaal slaat Tesla zijn vleugels uit naar Europa. Intussen gaat het verder met de uitbreiding van de dealerschappen in de VS, Canada en Europa.

In de komende tijd gaan er Tesla Stores open in Chicago, het zuiden van Florida, Washington DC, Toronto, München en Monaco.