AMSTERDAM - BMW en PSA werken al samen op het gebied van compacte motoren. De volgende stap is dat er een platform gaat worden gedeeld.

BMW onderzoekt of het mogelijk is om samen met PSA een platform te ontwikkelen dat de basis wordt van de volgende generatie Mini. Dat weet de Financial Times te melden.

BMW-baas Norbert Reithofer en de nieuwe PSA-directeur Philip Varin hebben elkaar al twee keer ontmoet om een nadere samenwerking te bespreken.

Eerder ontwikkelden PSA en BMW gezamenlijk 1,4- en 1,6-liter benzinemotoren die onder meer dienstdoen in de Mini.

Ook praten BMW en PSA over het delen van modules waardoor ook het merk BMW van de samenwerking kan profiteren.

Winst

Het nieuws kwam naar buiten tijdens de presentatie van de cijfers voor het tweede kwartaal van BMW. Daar werd wonderwel een winst geboekt van 121 miljoen euro; en dat terwijl de verkopen met achttien procent zijn gedaald.

De winst is mede te danken aan het feit dat er flink in de kosten is gesneden en BMW direct na het uitbreken van de crisis de productie drastisch heeft verminderd.

Slooppremies

Met Mini gaat het intussen naar omstandigheden prima. In de fabriek in Oxford zijn 250 tijdelijke krachten ingehuurd omdat de vraag naar kleine auto’s door de verschillende slooppremies in Europa flink is toegenomen.