AMSTERDAM - G-Power is niet een tuner die continu in het nieuws is. Maar als ze dan iets hebben, is het ook meteen spectaculair. De nieuwste creatie is de Typhoon SK III RS, op basis van de BMW X5.

G-Power heeft met deze auto naar eigen zeggen de enige X5 met supercharger in z’n gamma. Het resultaat van de krachtkuur is indrukwekkend: het vermogen van de V8 stijgt met maar liefst 270 pk naar 625 pk. Het maximumkoppel is 700 Nm.

De sprint naar 100 kilometer per uur kost 4,5 seconden en na 16,0 seconden staat de 200 al op de teller. De topsnelheid van de SK III RS is 285 kilometer per uur.

Uiteraard heeft G-Power ook aan de aerodynamica gedacht. Door dik spoilerwerk groeit de X5 maar liefst zeven centimeter. In de uitgeklopte wielkasten bevinden zich wielen met een diameter van 23 inch.

Het interieur kan naar wens worden aangekleed met exclusieve materialen als aluminium, suede en leder. Goedkoop is deze super-X5 niet. G-Power vraagt 225.000 euro (exclusief belastingen) voor z’n Typhoon SK III RS.