Na vakantiefoto’s en gelekt materiaal is het nu tijd voor het echte werk: hier hebben we alle Nederlandse informatie over de nieuwe Mercedes E-Klasse Estate voor u!

De E-klasse Estate is 4,90 meter lang; daarmee groeit-ie een halve centimeter ten opzichte van z'n voorganger. Uiteraard profiteert de Estate van alle verworvenheden van de nieuwe generatie.

We noemen Attention Assist dat in de gaten houdt of de bestuurder z’n aandacht wel op de weg houdt, de adaptieve grootlichtassistent en de actieve motorkap. Luchtvering op de achteras behoort tot de standaarduitrusting, evenals niveauregeling.

De nieuwe led-achterlichten zijn in twee delen uitgevoerd en geven de auto een eigen uitstraling in het donker. De klep tussen die achterlichten kan met het Easy Pack-systeem met de afstandsbediening open.

De opening biedt een toegang tot een laadruimte met een maximale inhoud van 1950 liter. Daarmee heeft de E-klasse Estate volgens Mercedes-Benz de grootste laadruimte in z’n klasse.

Het motorenpalet zal iedereen die bekend is met de E-klasse bekend voorkomen. Het dieselgamma start met de E 200 CDI, die een vermogen van 170 pk heeft. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,8 liter per 100 kilometer.

Een stapje hoger vinden we de E 220 CDI, die waarden van respectievelijk 204 pk en eveneens 5,8 liter per 100 kilometer laat noteren. De topdiesel is de E 350 CDI, die een vermogen van 231 pk heeft en elke 100 kilometer 7,0 liter diesel lust.

Bij de benzinemotoren start het gamma met de 200 CGI. Deze heeft een nieuwe 1,8-liter turbomotor met directe inspuiting onder de kap, goed voor 184 pk. Nummer twee in het rijtje is de E 350 CGI, die een 3,5-liter V6 met een vermogen van 292 pk tot z’n beschikking heeft.

De voorlopige topper is de E 500 Estate, die profiteert van een 5,5-liter V8 met een vermogen van 388 pk. Uiteraard komt er op termijn ook een E 63 AMG Estate met 525 pk.

De Mercedes E-klasse Estate staat vanaf november bij de dealers. Op 16 en 17 september staat-ie echter al bij de Mercedes-importeur in Utrecht voor een sneak preview. De vanafprijs is al bekend: 49.900 euro. Voor dat geld heeft u een E 200 CGI Estate.