AMSTERDAM - Nu de IAA in Frankfurt steeds dichterbij komt, laten de testrijders de teugels ook wat vieren wat betreft de camouflage van hun auto’s. Zo kozen de testrijders van Mercedes-Benz er bijvoorbeeld voor om een E-klasse Estate vrijwel ongecamoufleerd op een Oostenrijkse camping achter te laten.

Tja, dat moet je natuurlijk niet doen als AutoWeek-lezer A.G van Eck in de buurt is! Hij vertelt: “Deze 350 Estate stond bij ons op de camping. Ik heb een paar mooie foto’s kunnen maken.

De testrijder was er niet zo blij mee toen deze terug kwam lopen naar zijn auto, en mij zag staan met een camera!! Ik wilde daarna ook nog een filmpje maken inclusief het interieur, maar dat is helaas net niet gelukt.”

Goed werk, meneer Van Eck! De precieze gegevens hebben we natuurlijk niet, maar de foto’s laten –behalve wat tape bij de achterlichten- weinig te raden over. Wat er onder de kap komt te liggen, weten we niet, maar het zou vreemd zijn als Mercedes-Benz niet alle motoren uit de Sedan ook in de Estate zou leveren.

Dat zou duiden op een E 200 CGI (184 pk), E 250 CGI (204 pk), E 350 (292 pk), E 500 (388 pk), E 63 AMG (525 pk), E 200 CDI (170 pk) E 220 CDI (204 pk) en E 350 CDI (231 pk).

Overigens hoeft u niet lang meer te wachten op de onthulling van de meest praktische E-klasse. Na middernacht haalt Mercedes-Benz de laatste stukjes tape van de auto en laat het merk ons alle details weten. Op de IAA kunnen we de auto voor het eerst in het echt zien.