De Volkswagen Sharan behoort inmiddels met z’n leeftijd van dertien jaar tot de automobiele dinosauriërs. De opvolger is in aantocht. 

Deze foto’s tonen aan dat Volkswagen de mpv uiteindelijk toch z’n verdiende pensioen gunt. We hebben hier te maken met een geheel nieuw model, dus niet met een nieuwe facelift van Volkswagens grootste mpv.

Uiteraard de volgende generatie Sharan weer een zevenzitter, maar onder de kap verandert er wel het nodige. Volkswagen lepelt de nieuwste TSI’s en TDI’s in de mpv, waardoor verbruik en uitstoot flink dalen. Ook komt er weer een Bluemotion-versie.

Vijftien jaar

De Volkswagen Sharan doet al sinds 1996 mee in het segment van de grote MPV’s. We verwachten de nieuwe generatie niet voor 2011, dus dat betekent dat de Sharan er (inclusief een facelift in 2000) dan vijftien jaar op heeft zitten.

Dat Volkswagen met een nieuw model in dit segment komt, is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Renault heeft de plannen voor de introductie van de Espace bijvoorbeeld in de ijskast gezet.