AMSTERDAM - BMW heeft een belangrijke stap gezet in de introductie van een eigen elektrische auto: er is nu een overeenkomst met accuproducent SB LiMotive.

De naam SB LiMotive zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar het is een grote naam in acculand.

Het is namelijk een joint-venture tussen Samsung en Bosch. Samsung is marktleider met lithium-ion accu’s in laptops en mobiele telefoons, Bosch heeft al een dikke eeuw ervaring met autotechnologie.

Nieuw uiterlijk

BMW voltooit z’n elektrische auto ‘in de eerste helft van het komende decennium’. De werktitel van de auto is Megacity-Car. Een kleine auto die er in twee uitvoeringen komt: de eerste heeft een zeer efficiënte verbrandingsmotor, de tweede heeft alleen een elektromotor. Ook weet BMW al te melden dat de auto een radicaal nieuw uiterlijk krijgt.

De auto voldoet aan de Californische eisen die in 2012 van kracht worden. Die schrijven voor dat een elektrische auto tegen die tijd een actieradius moet hebben van 200 mijl; ofwel dik 320 kilometer.

Naam?

Of de auto ook als BMW op de markt komt, is niet duidelijk. Naar verluidt wordt voor deze nieuwe generatie elektrische auto’s de naam Isetta weer van stal gehaald.

De BMW Isetta maakte het na de oorlog voor velen mogelijk om van een motorfiets over te stappen in een (dwerg)auto. Als de naam Isetta werkelijk weer gaat worden gebruikt, wordt dan naast BMW, Mini en Rolls-Royce het vierde merk binnen de BMW Group.