AMSTERDAM - We kunnen niet wachten: later deze maand onthult Bentley de langverwachte Arnage-opvolger. Deze onthulling mag dan aanstaande zijn, het Engelse merk laat de auto nog steeds alleen met flink wat camouflage rondrijden.

De codenaam ‘Grand Bentley’ is er niet voor niets. De auto wordt ruwweg 30 centimeter langer dan de Arnage, die toch al tot de categorie ‘grote sloepen’ behoort met z’n lengte van 5,40 meter.

Laat u overigens niet misleiden door de camouflage: we weten inmiddels dat de Grand Bentley vier ronde koplampen krijgt, die de auto een bijna controversieel uiterlijk geven.

Enorme lengte

Vanwege de enorme lengte is het nieuwe model een zware jongen, dus een forse krachtcentrale is wel gewenst.

Wat dat betreft stelt de auto niet teleur. De ‘Grand Bentley’ krijgt een geblazen 6,75-liter V8 onder de kap, goed voor een vermogen van 550 pk en een koppel van 1000 Nm.

Daardoor hoeft de eigenaar zich ondanks het hoge gewicht geen zorgen te maken over het prestatieniveau.

Milieuliefhebbers

Goed nieuws is er ook voor de milieuliefhebbers. Bentley voorziet de V8 namelijk van uitschakelbare cilinders, waardoor het brandstofverbruik toch nog tot een iets normale waarde wordt beperkt. Verder loopt de motor op bio-ethanol, een ‘groene’ brandstof dus.

Bentley toont z’n nieuwe spruit op het Concours d’Elegance in Pebble Beach, Californië. Het minder gefortuneerde publiek kan op de IAA in Frankfurt kennismaken met de nieuwe Bentley. In 2010 kunnen de eerste gelukkigen hun auto in ontvangst nemen.