AMSTERDAM - De Mercedes C 63 AMG staat bij ons nou niet bepaald te boek als een ingetogen auto, maar Edo Competion geeft in klare taal te kennen dat het ’t helemaal gehad heeft met de ‘middelmatigheid’ van de AMG-creatie. Een zelfontwikkelde opvoerset laat de snelste C pas echt uit z’n schulp kruipen.

We kennen Edo Competition inmiddels al een tijdje en weten gelukkig dat deze veredelaar zich niet bezondigt aan overdreven spoilersets.

In plaats daarvan richt Edo zich op wat echt belangrijk is: de prestaties. Een nieuw in- en uitlaatsysteem en een ander motormanagement zorgen ervoor dat het vermogen van de C 63 AMG stijgt van 457 pk naar een nog heftiger 555 pk.

Belangrijker is misschien nog wel dat het koppel naar 680 Nm stijgt en dat het al vanaf een lager toerental beschikbaar is.

Snelheid

Edo Competition haalt meteen ook maar de snelheidsbegrenzer eraf, wat tot gevolg heeft dat deze creatie doordendert naar 320 kilometer per uur, waar de C 63 AMG het zelfs met het optionele Drivers Pack bij ‘slechts’ 280 kilometer per uur voor gezien houdt.

Edo Competition monteert 19-inch sportwielen omhuld door Michelin Pilot Sport Cup rubber. Als de koper dit wil en genoeg geld meebrengt, kan deze ook het interieur geheel naar wens aankleden met dure materialen.