AMSTERDAM - Interesse in een Mazda 5 en zin in wat extra goodies? Dat komt goed uit, want Mazda heeft nu de 5 Katano in het Nederlandse gamma.

De Katano heeft de Mazda 5 TS als basis. De meeruitrusting bestaat uit mislampen vóór, regen- en lichtsensor, 16-inch lichtmetalen wielen, cruise control, verwarmde stoelen vóór en boordcomputer.

Daarnaast kunnen de inzittenden ook genieten van climate control, privacy glass, lederen bekleding voor het stuurwiel en de pookknop. Voor de achterlichten gebruikt Mazda led-techniek.

De Mazda 5 Katano is er vanaf 25.495 euro. Voor dat geld heeft u de versie met 1,8-liter benzinemotor. Een stapje hoger vinden we de 2,0-liter viercilinder, die een meerprijs van 1.000 euro vergt.

Metallic lak

Een automaat vergt op deze 2,0-liter versie een meerprijs van 2.200 euro. Dieselen kan ook. De 2.0 CiTD HP Katano is dan de enige optie en die vergt een investering van 30.495 euro.

De nieuwe versie is vanaf 1 augustus leverbaar. Andere wijzigingen zijn dat een aantal andere versies van de 5 niet langer leverbaar is en metallic lak kost voortaan 745 euro in plaats van 695 euro.