Het is Lancia gelukt bij twee motoren de B-labels van de Delta om te zetten tot lichtgroene A-labels. Om het nieuwe groene karakter te vieren, is een optiepakket in het leven geroepen waarop 2.600 euro voordeel te halen valt.

Bij de Lancia Delta draagt een aantal varianten voortaan een A-energielabel in plaats van een B-label, die ze voorheen hadden. Het betreft de 120 pk sterke 1,4-liter benzine, waarvan de uitstoot van 156 naar 149 gram ging. De 1,6-liter Multijet diesel met 120 pk is gedaald van 130 naar 125 gram.

Lancia heeft het lagere verbruik en de vermindering van de CO2-uitstoot voor elkaar gekregen door onder meer ‘softwareverfijning’; daarop is de auto opnieuw Europees gehomologeerd en zijn gunstiger labels uitgedeeld.

Om de komst van de groene labels te vieren, is het Business Pack in het leven geroepen dat voor 1.495 euro wordt verkocht. Het is alleen te koop op de Oro-uitvoering, die overigens het meest verkocht is. Normaal vertegenwoordigt het pakket een waarde van 4.120 euro.

Het Business Pack bestaat uit een ingebouwd navigatiesysteem met 6,5 inch kleurenscherm, het Blue & Me systeem, een semi-automatisch parkeersysteem inclusief sensoren, cruisecontrol, regen- en lichtsensoren en een automatisch dimmende binnenspiegel.