De officiële onthulling van de gefacelifte Fiat Grande Punto laat nog op zich wachten. maar de Fiat-medewerkers zijn kennelijk zó trots op hun creatie, dat ze alvast wat foto’s van de opgefriste auto met ons delen.

Omdat Fiat de vernieuwde Grande Punto nog niet gelanceerd heeft, weten we de officiële details nog niet. Wel zien we al dat de Fiat een nieuwe grille en andere achterlichten meekrijgt. Ook het dashboard verandert.

Onder de kap heeft de huidige Grande Punto z’n zaakjes in principe nog goed op orde, maar Fiat zit niet stil. De nieuwe Multiair benzinemotoren debuteren in de Alfa Romeo Mito, maar al snel komen ze ook naar de Grande Punto. De eenvoudigste heeft 105 pk, de middelste hoest 135 pk op. De 170 pk sterke topversie komt waarschijnlijk naar de Grande Punto Abarth.

Voor de liefhebbers van dieselmotoren is het goed om te weten dat er ook een nieuwe generatie Multijet-diesels in de pijplijn zit. Tot slot vindt het start-/stopsysteem van de 500 nu ook z’n weg naar de Grande Punto, wat gunstig uit kan pakken voor sommige milieulabels en de bijtelling op de verschillende varianten van de auto.

Fiat toont de gefacelifte Grande Punto in september op de IAA in Frankfurt. Begin oktober rijden we en niet lang daarna verschijnt de auto in de showrooms, klaar om de Polo, Fiesta en al die andere B-segment bewoners van repliek te dienen.