Er komt bijna een nieuwe Astra aan, dus de importeur stelt alles in het werk om de laatste exemplaren van de huidige generatie aan de man te brengen. Dat betekent veel spullen voor weinig, een beproefd recept in autoland.

Concreet betekent dit dat de Business- en Executive-versies verdwijnen. Maar wanhoop niet, want de meeruitrustingen zijn nu als losse pakketten te koop. De wijzigingen voor modeljaar 2010 gaat per direct in.

Het Businesspack is zonder meerprijs te krijgen op de Edition-uitvoering. Het pakket bestaat uit CD70 navigatie, Park Pilot, MP3-functie voor de stereo-installatie, zeven luidsprekers en audiobediening op het stuurwiel. De overige snuisterijen zijn cruise control, zwarte dakrails (wagon), een middenarmsteun voor (niet in GTC) en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

Het Executive-pakket is voor 750 euro te krijgen op de Sport, de Cosmo en de OPC. Het pakket bestaat uit CD70 navigatie, audio-installatie met stuurbediening, zeven speakers en MP3-afspeelmogelijkheid, bluetooth, voice control en Park Pilot.