AMSTERDAM - Het lijkt er op dat de Opel GT het zelfde lot is beschoren als zijn voorganger, de Speedster. De laatste exemplaren gaan voor een habbekrats weg.

Opel heeft de GT afgeprijsd met maar liefst 8.575 euro. Daarmee komt de nieuwprijs van de 264 pk sterke achterwielaangedreven roadster op slechts 34.995 euro.

De GT is slechts leverbaar in één uitvoering. Die gebruikt een 2,0-liter turbomotor, raast in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 229 km/u.

De GT is een erfenis van General Motors. De auto is in Amerika gebouwd en is niets meer of minder dan een Europese versie van de Saturn Sky. Dat merk is in de VS uit het portfolio van GM geschrapt. De auto is sinds twee weken uit productie. De Nederlandse dealers verkopen hun voorraad uit.

Volgens Opel Nederland zijn er nog een vijftigtal Speedsters van modeljaar 2009 bij de dealers. Daarnaast is er nog een aantal exemplaren van modeljaar 2007 en 2008 die op een koper wachten. Daarbij mag de dealer zelf de prijs bepalen.