Nissan werkt hard aan een geheel elektrische auto. De ontwikkeling daarvan is in een zeer vergevorderd stadium .Voorlopig gaat de techniek nog schuil onder een bestaande carrosserie, maar veel details zijn al bekend.

Dit is een prototype van Nissan dat de techniek herbergt van de komende elektrische auto. Voorlopig gebruikt Nissan nog de koets van een Tiida, maar reken er op dat er wat spannenders staat als het allemaal officieel wordt.

Het EV platform is voorzien van een elektromotor die 109 pk of 80 kW levert in combinatie met een 280 Nm. De energie wordt opgeslagen in een lithium ion-batterijenpakket die onder de vloer van de auto is geplaatst. De accu is zo vormgegeven dat die bijdraagt aan een vlotte stroomlijn onder de auto.

De Nissan is daarnaast voorzien van een systeem dat remenergie hergebruikt en daarmee komt de actieradius van Nissans eerste elektrische auto op 160 kilometer. De elektrische Nissan communiceert met een datacentrum dat precies vertelt hoe ver de auto kan reizen onder de omstandigheden die dan gelden. Ook kan het informatie geven over laadstations. Via internet of de mobiele telefoon wordt informatie gegeven over de capaciteit van de accu. Zo wordt er een signaal gegeven als de accu volledig is gevuld.

Nissan komt in 2010 op de markt met een EV die een geheel eigen ontwerp heeft. Daaraan wordt de Blue Citizenship-campagne gekoppeld. Daaronder valt een aantal producten, services en technologieën die volgens Nissan zorgen voor een betere planeet.