De kredietcrisis heeft de opvolger van de Honda NSX de das om gedaan. Prototypes van de supersportwagen reden al rond toen het project werd geschrapt. Nu blijkt dat Honda toch weer plannen heeft op het gebied van sportwagens. De NSX gaat de groene kant op.

De opvolger van de Honda NSX hebben we verschillende keren zien rijden. De van een 600 pk sterke V10 voorziene sportauto stond op de planning voor 2010. De malaise waarin de auto-industrie terecht is gekomen, heeft Honda doen besluiten een streep te zetten door deze auto.

Maar de Japanners zitten niet bij de pakken neer. Volgens de nieuwste berichten vanuit Japan wordt er weer gewerkt aan een sportauto. Die gaat de groene kant op. De Super Hybrid Sports moet in de toekomst de concurrent worden van de Toyota FT-HS, die over enige tijd de Supra moet doen vergeten.

Hij krijgt hybride-techniek die is gekoppeld aan een 3,5-liter V6 met en vermogen van 450 pk. De Honda moet niet alleen sneller zijn dan de Toyota maar ‘m ook kloppen op het gebied van brandstofverbruik.

Verder wacht er nog een moeilijke taak om het gewicht van de sportauto te beperken. Het hybride-systeem legt immers flink wat kilo’s op de schaal. De sportauto van Honda wordt gebouwd op het platform van de nieuwe generatie Legend en zal ruim in het nieuwe decennium op de markt komen.