AutoWeek-lezer Okan Talazoglu spotte de nieuwe Mercedes SLK. En die kon van lekker dichtbij gefotografeerd worden, toen de testrijders de testversie stonden schoon te maken.

De Mercedes SLK wordt deze zomer opvallend vaak gesignaleerd, met zware camouflage, dat dan weer wel. Op een van de foto staat het nieuwe model naast een huidig exemplaar van de roadster, en daarbij valt op dat de opvouwbare hardtop niet verschilt. Dat duidt er waarschijnlijk op dat Mercedes de kap voor het nieuwe model dat eind 2011 komt opnieuw gebruikt.

Verder zien we door het camouflagemateriaal heen, dat de SLK een LED-strips in het front krijgt voor de dagrijverlichting. Dat presenteerde Mercedes-Benz onlangs op de E-klasse en de gefacelifte S-klasse. Onder de kap krijgt de Mercedes de nieuwste krachtbronnen. Dat betekent turbomotoren met directe inspuiting in plaats van grotere zescilinders en ook weer een AMG-versie. Het is goed mogelijk dat Mercedes-Benz de wisseling van de wacht aangrijpt om een diesel te introduceren, maar zeker is dat niet.