AMSTERDAM - Chrysler rijdt al zo lang rond met de Circuit EV, dat het wel erg vreemd moet lopen als die het productiestadium niet haalt.

Chrysler werkt hard aan de ontwikkeling van elektrische auto’s. De Circuit EV, sterk gebaseerd op de Lotus Europa, kennen we al als prototype deze de technologie aan boord heeft.

Al bijna drie jaar gebruikt Chrysler deze auto als rijdend laboratorium. Hij wordt op die manier steeds verder geperfectioneerd en is daarmee zo goed als productierijp geworden.

Lotus

Het zou best eens kunnen dat Chrysler volgend jaar de Citrcuit EV als eerste elektrische auto op de markt brengt. De auto wordt gemaakt in Engeland bij Lotus en vervolgens worden  de elektrische componenten er in Amerika in gehangen.

Lou Rhodes, die bij Chrysler de elektrische divisie leidt, ziet het idee wel zitten. “We plannen er 100.000 te verkopen. Door die grote schaal, kan er op kosten worden bespaard,” laat hij weten bij het Amerikaanse Car and Driver. “We kunnen hem op die manier tienduizenden dollar goedkoper maken dan een Tesla Roadster.”