Lexus is dringend op zoek naar nieuwe klandizie. Om in Europa een betere vuist te kunnen maken tegen de concurrentie wordt het merk actief in het segment van onder meer de BMW 1-serie en de Audi A3. Op Frankfurt zien we daarvan een concept car, in 2010 staat het productiemodel klaar.

De Europese vertegenwoordigers van Lexus hebben de Japanse directie overtuigd om een auto in het hogere C-segment uit te brengen. In Europa is dit deel van de markt inmiddels van levensbelang voor de premiummerken. Het Engelse Autocar weet te melden dat op de IAA in Frankfurt een concept te zien is van de nieuwe Lexus. Op de Autosalon van Genève, die volgt in maart 2010, staat het productiemodel. Later dat jaar start de verkoop.

De nieuwe Lexus gaat volgens de Engelsen BS of CS heten. Hij komt alleen op de markt als hybride. Een diesel zal niet in het programma kopen. Lexus verklaarde al eerder dat de huidige IS de enige diesel zal zijn die Lexus ooit in het programma heeft.

De nieuwe Europese Lexus deelt veel van zijn techniek met de HS250h, die onlangs in verschillende buitenlanden is gepresenteerd. Diens 2,4-liter viercilinder en de hybride-techniek worden direct overgenomen. De auto staat echter op een ander platform, maar is wel een voorwielaandrijver.