Waar onze lezers ook gaan, ze houden altijd hun ogen voor ons open. Rudy van Deventer was in Maranello en stond zowaar oog in oog met de Ferrari F450!

Ferrari werkt druk aan de opvolger van de F430. Hij rijdt regelmatig rond en de testauto die voorafgaat aan de F450 is al eens gespot door onze spionagefotograaf. AutoWeek-lezer Rudy van Deventer was in Maranello en spotte het prototype achter de hekken van de fabriek. Dat is nog eens mazzel!

Op de foto’s is goed te zien dat de F450 ten opzichte van zijn voorganger wat slanker en compacter oogt. Ferrari doet er dan ook van alles aan om de auto lichter te maken en zodoende vooruitgang te boeken op het gebied van rijkwaliteiten en CO2-uitstoot. Ferrari zet de eisen precies in die volgorde want de beleving van de modellen mag nooit lijden onder de milieuhype die momenteel woedt.

Reken er op dat de nieuwe Ferrari net als de California beschikt over een V8 met directe injectie. Ook een transmissie met dubbele koppeling behoort tot de noviteiten in het nieuwe model. We zetten voor de F450 in op een dikke 500 pk. Dat is weer wat meer dan de huidige F430 want Ferrari komt natuurlijk nooit moet een nieuw model op de markt dat mínder vermogen heeft dan de auto die hij aflost.