Omdat het voor sommigen nooit genoeg is, slaan producent van jachtgeweren en luxe goederen Holland & Holland en Range Rover-verfraaier Overfinch de handen ineen. Het moet leiden tot een van de meest luxeuze offroaders ooit, een door beide firma’s aangepaste Range Rover.

Een feestje dat Britser dan Brits is. De Holland & Holland Range Rover bij Overfinch wordt gepresenteerd op de Holland & Holland Shooting Grounds op woensdag 23 september.

Er komen maximaal 100 exemplaren, en kopers kunnen kiezen uit de TDV8 en de Supercharged met dik 500 pk. Geen Range Rover waarin je de met bagger besmeurde laarzen zonder af te kloppen op de treeplank in het voetencompartiment plant, na een jachtpartijtje in de herfstige bossen.

Een SUV luxueus aankleden kun je aan beide bedrijven wel overlaten. Overfinch houdt zich al sinds 1975 bezig met Range Rovers. Motortuning, het opnieuw bekleden van het interieur met bijzonder weelderig materiaal en uiterlijke aanpassingen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Holland & Holland is een gewerenfabrikant.

Het typisch Engelse bedrijf koppelde de naam nog niet zo lang geleden aan de Peugeot 4007. In jachtkringen is het een gerenommeerde naam.