AMSTERDAM - Door de komst van de nieuwe Toyota Prius is de Honda Insight zijn voorsprong kwijt geraakt. De ingenieurs van Honda zijn dus weer aan het werk gezet. Volgens de Engelse autopers volgt er vlug een update van de hybride.

De afgelopen tijd is de Honda Insight vooral in Japan niet aan te slepen geweest. Een verkoop in het thuisland van 10.481 stuks in april is voor een hybride tot nu toe ongekend.

De komst van de Toyota Prius gooit roet in het eten. In mei daalde de Insight-verkoop in Japan tot 8.183 stuks. Zelfs de Jazz verkocht met 13.016 stuks meer dan de Insight.

Het snelle vergaan van de populariteit van de Insight heeft er vooral mee te maken dat de Prius ondanks zijn forsere formaat zuiniger is dan de Honda. Voor de Insight wordt een gemiddeld verbruik opgegeven van 1:22,7 terwijl de Prius in de boekjes 1:25,6 scoort.

Honda heeft het ontwikkelteam terug aan het werk gestuurd om de Insight zuiniger te maken. Verder wordt er gewerkt aan het chassis om de auto op lagere snelheden stabieler te maken.