Alfa Romeo heeft veel mensen moeten teleurstellen bij het lanceren van de 8C Competizione. Zelfs na de lancering van de Spider visten nog veel rijken achter het net. Voor hen is er de Italiaans-Amerikaanse kruisbestuiving die de naam SV 9 Competizione heeft.

Wamt laten we eerlijk zijn: zelfs de meest goedgelovige autoliefhebber zal begrijpen dat de ontwerpers van een auto met een dergelijke naam met meer dan een scheef oog naar de 8C Competizione hebben gekeken. Op zich niet erg, want onderhuids biedt de SV 9 Competizione het potentieel dat ‘m tot een waardig 8C-surrogaat maakt.

De auto maakt namelijk gebruik van beproefde Corvette-techniek, die van de C6 om precies te zijn. De V8 is opgefokt tot 450 pk, waardoor de auto rond de vier seconden nodig heeft om vanuit stilstand 100 kilometer per uur te bereiken.

Het mooiste nieuws is misschien nog wel de prijs. Als we de makers moeten geloven, gaat de SV 9 Competizione namelijk niet meer dan 99.995 dollar kosten. Zelfs met een flinke schep belasting d’r bij is dat flink goedkoper dan wat een 8C Competizione bij de handelaar op moet brengen. De SV 9 Competizione wordt dit weekend in San Fransisco definitief onthuld, dus dan kunnen we bepalen of het ook echt een alternatief voor de bloedmooie Alfa Romeo is.