De nieuwe 9-5 is uitermate belangrijk voor Saab. Het merk had daarom zorgvuldig de lancering van deze auto voorbereid, maar een enthousiaste medewerker van een Duits tijdschrift heeft voortijdig beeld van de auto op internet geplaatst. Dus dit is de nieuwe 9-5!

Omdat het gelekt materiaal betreft, is er natuurlijk niets officieel bekend over de 9-5. Aangezien hij z’n techniek met de Opel Insignia deelt, kunnen we echter al een hoop invullen. De internet tam-tam meldt dat de 9-5 een lengte van 5,01 meter krijgt en een wielbasis van 2,84 meter. Onder de kap krijgt de klant volgens de zelfde bron de keuze uit drie benzinemotoren en twee diesels.

Het gaat om een 1,6-liter turbomotor (190 pk), 2,0-liter turbomotor (220 pk) en een 2,8-liter V6 turbomotor met 300 pk. Voor de dieselrijders is er een 2,0-liter turbo-aggregaat met 160 of 190 pk. Maar nogmaals: dit is de informatie die gelekt is, officieel heeft Saab zelf nog niets laten weten.

Saab toont de 9-5 op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek. Niet lang daarna staat de auto bij de dealers. Een half jaar later komt bovendien nog een stationwagon.