In de toekomst is het mogelijk dat een Mercedes S-klasse toe kan met minder dan 4 liter brandstof per 100 kilometer. Dat zegt Thomas Weber, hoofd ontwikkeling bij Daimler AG.

Mercedes-Benz biedt eind 2009 58 modellen aan met BlueEfficiency-techniek, en het merk houdt vandaag een presentatie over de diverse technologieën die het inzet op weg naar zo nul uitstoot.

Voor de grotere modellen zoals de E- en de S-klasse zet Mercedes-Benz de BlueEfficiency-techniek in, in combinatie met hybridetechniek. BlueEfficiency houdt in dat er maatregelen genomen worden om de auto zuiniger te maken.

Door toepassing van een geluiddempende plastic tussenlaag in de ruiten bijvoorbeeld. Minder glas, betekent minder gewicht. Of het verbeteren van de stroomlijn.

Hybridetechniek

De hybridetechniek heeft in de S-klasse zijn intrede gedaan. De S 400 Hybrid beschikt over een V6 benzine gekoppeld aan een hybridemodule en deze limo verbruikt 7,9 liter per 100 kilometer.

Maar deze hybridemodule kun je in een model als de S-klasse ook koppelen aan een zuinige viercilinder diesel. En dat moet er volgens Thomas Weber van Daimler AG op termijn toe kunnen leiden dat een S-klasse minder dan 4 liter per 100 kilometer verbruikt.  

Onlangs liet het hoofd R&D van Das Haus ook al weten dat we in de toekomst een driecilinder in een C-klasse kunnen verwachten.