AMSTERDAM - De Alfa Romeo Mito GTA Concept werd zeer enthousiast ontvangen op de Autosalon van Genève, maar er is slecht nieuws: Alfa Romeo heeft de plannen voor een supersnelle Mito in de ijskast gezet.

Dat meldt het Britse iMotor, dat zich baseert op een interview met een woordvoerster van Alfa Romeo.

Volgens haar is het ‘moeilijk te verantwoorden om in deze economisch moeilijke tijden met een supersnelle auto op de markt te komen. Door de crisis is de GTA niet levensvatbaar en helaas zal dat misschien nooit meer het geval zijn.'

De Alfa Romeo Mito GTA was de gedoodverfde concurrent voor de Mini John Cooper Works, maar die lijkt dus het rijk alleen te houden. De GTA Concept had een 1,75-liter turbomotor aan boord, goed voor 240 pk.

Mini

Dat is ruim meer dan de Mini biedt, want die moet met 211 pk genoegen nemen. Een vergelijkingstest tussen deze twee bommetjes lijkt er dus nooit van te komen.

Een woordvoerder van de Fiat Group Automobiles Nederland meldt ons dat de Engelse berichten kloppen: “De Mito GTA komt niet, zoals eerder aangegeven, begin 2010 op de markt. Of de auto later alsnog komt, kan ik op dit moment niet zeggen.”