Het merkenportfolio van Aston Martin had in 2012 moeten worden uitgebreid met Lagonda. Voor dat merk is eerder dit jaar een concept car getoond. Nu is het nog maar de vraag of die ooit het levenslicht zal zien.

Net voor het sluiten van de persdagen werd in het voorjaar op de Autosalon van Genève het doek van de Lagonda concept car getrokken. Daarbij werd wat zeer summiere informatie uitgedeeld en een minimaal aantal afbeeldingen. Een beetje oneerbieding voor wat de wedergeboorte van het beroemde merk Lagonda moet worden.

Nu blijkt uit bronnen binnen Aston Martin dat het helemaal niet zeker is of de SUV er komt. Het schijnt dat Aston Martin-baas Dave Richards de concept car helemaal niet ziet zitten. Het schijnt dat hij het studiemodel pas vlak voor de onthulling voor het eerst zag. Naar verluidt wil hij nog dit jaar de introductie van Lagonda dunnetjes overdoen met een nieuwe concept.

Crisis

Volgens Ulrich Bez staan er investeerders klaar die een kwart miljard pond uittrekken voor de herintroductie van Lagonda. “Maar het is er door de crisis simpelweg de tijd niet voor. We willen met Lagonda op den duur net zo veel auto’s verkopen als we nu met Aston Martin doen. Dat zie ik in deze tijd niet gebeuren.”