AMSTERDAM - Met de presentatie van de Grand Scénic en de Mégane Sport is het gamma van Renault weer twee nieuwe modellen rijker. Laatstgenoemde wagen komt binnenkort op de markt. De Scénic staat gepland voor het voorjaar van 2004.


De Grand Scénic heeft er ten opzichte van het standaardmodel 18 centimeter in de lengte en twee zitplaatsen bij gekregen.

Standaard heeft de zevenzitter nu een bagageruimte van 200 liter. Wanneer de tweede zitrij wordt weggeklapt is maximaal 1920 liter haalbaar. Naast de bestaande 1.6 en 2.0 benzinemotoren voegt Renault een 165 pk sterke 2.0-liter turbomotor aan het gamma toe. Verder zijn twee diesels verkrijgbaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

De Mégane Sport heeft ten opzichte van zijn oudere familieleden wat wijzigingen ondergaan om het sportieve karakter van het model te benadrukken. Het belangrijkste verschil is echter onder de kap te vinden. Daar klopt een 2.0 16V turbomotor met een maximaal vermogen van 225 pk. Ook aan deze Renault hangt nog geen prijskaartje.